Καλωσήλθατε στην επίσημη ιστοσελίδα της ενημερωτικής καμπάνιας για το πρόγραμμα κομποστοποίησης, που έχει ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες για την Διαλογή στην Πηγή, δηλαδή στην κουζίνα και τον κήπο μας. Έχοντας ήδη προχωρήσει στην υλοποίηση διαλογής και συλλογής οργανικών αποβλήτων από τη λαϊκή αγορά, τα καταστήματα μαναβικής, από τα σούπερ μάρκετ αλλά και από τη συντήρηση και κηπουρική των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων, ήρθε η ώρα να πρωταγωνιστήσει το νοικοκυριό μας!

Ξεχωρίζοντας τα κομποστοποιήσιμα υλικά του νοικοκυριού μας (link στη σελίδα: ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ| ΤΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ) και τοποθετώντας τα στους καφέ κάδους που βρίσκονται στη γειτονιά μας συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση απορριμμάτων.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι ένα εργαλείο ενημέρωσης. Εδώ θα μάθουμε για τα οφέλη της κομποστοποίησης, τους καφέ κάδους ανακύκλωσης, τους φορείς που υλοποιούν το πρόγραμμα και τους Δήμους όπου λειτουργεί πιλοτικά, καθώς και για νέα και εκδηλώσεις που μας αφορούν.

Λέγοντας ναι στο χώμα, όχι στη χωματερή, στηρίζουμε το περιβάλλον με τον τρόπο ζωής μας, με την καθημερινή μας πρακτική διασφαλίζοντας την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτά που θεωρούμε ως τώρα «σκουπίδια», αποτελούν πρώτες ύλες για μια νέα ζωή, για κάτι καινούριο.

Το κλαδάκι, τα ξερά φύλλα, ο καφές, οι φλούδες φρούτων, το χαρτί, τα τσόφλια του αυγού, ακόμα και το φακελάκι από το τσάι είναι μερικά μόνο από τα οργανικά απορρίμματα της κουζίνας ή/και του κήπου μας, που καθημερινά πετώνται, ανεκμετάλλευτα, καταλήγοντας σε χώρους υγειονομικής ταφής ή σε ανεξέλεγκτες χωματερές, ενώ μπορούν, ξεκινώντας από τη χρήση των καφέ κάδων στη γειτονιά μας, να γίνουν φυσικό λίπασμα, γεμάτο θρεπτικές ουσίες και επί της ουσίας να δώσουν νέα ζωή.

Σκοπός είναι να ενημερωθούν όσο περισσότεροι πολίτες για τη ‘διαλογή στην πηγή’, δηλαδή πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα απορρίμματα από την κουζίνα και τον κήπο μας που μπορούν να κομποστοποιηθούν και να τα τοποθετήσουμε στους καφέ κάδους της γειτονιάς μας ώστε βοηθήσουμε να «ανθίσει» κάτι καλύτερο από μια μεγαλύτερη χωματερή.

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ! ΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ & ΦΙΛΕΣ

postcard image1
 
Κάντε κλικ εδώ και στείλτε μια ηλεκτρονική κάρτα (e-card) σε φίλους και φίλες σας.

μαθετε τα νεα μας

Κάνετε εγγραφή για να λαμβάνετε νέα, ανακοινώσεις, προσκλήσεις σε δράσεις και χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα κομποστοποίησης.