Ξεκινάμε με τη «Διαλογή στην Πηγή»!

Το πρώτο βήμα της διαδικασίας ανακύκλωσης που ξεκινάει από το σπίτι μας, από την κουζίνα μας ή/και τον κήπο μας.

Τι απαιτείται από εμάς; Να γνωρίζουμε ποια είναι τα οργανικά απόβλητα που μπορούν να τοποθετηθούν χωριστά και να εντάξουμε ως πρακτική στην καθημερινότητά μας την τοποθέτησή τους σε χωριστή σακούλα (κατά προτίμηση βιοδιασπώμενη). Η ενημέρωση και η συνήθεια είναι οι σύμμαχοί μας σε αυτό το κρίσιμο και απαραίτητο αρχικό στάδιο της διαδικασίας.  Είναι στο χέρι μας!

To σύστημα «Διαλογής στην Πηγή» πραγματοποιείται στο Δήμο με την τοποθέτηση καφέ κάδων (ειδικοί κάδοι), που βρίσκονται δίπλα στους υπόλοιπους κάδους απορριμμάτων. Με τη «Διαλογή στην Πηγή» επιτυγχάνουμε να ανακτήσουμε αυτά τα χρήσιμα υλικά πριν καταλήξουν να αναμειχθούν µε την υπόλοιπη μάζα των απορριμμάτων.

Τα οργανικά απόβλητα, από τους καφέ κάδους, συλλέγονται από ειδικά απορριμματοφόρα του Δήμου, όπως γίνεται και για τα αστικά στερεά απόβλητα, και οδηγούνται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης στα Άνω Λιόσια, όπου υφίστανται ξεχωριστή επεξεργασία με σκοπό να παραχθεί εδαφοβελτιωτικό υψηλής ποιότητας (κόμποστ).

Στη συνέχεια, το παραγόμενο κόμποστ θα αξιοποιηθεί για να αυξηθεί η γονιμότητα του εδάφους στην Αττική και να μειωθούν και οι δαπάνες των δήμων σε εδαφοβελτιωτικά.

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία κάθε προγράμματος «διαλογής στην πηγή» είναι η αυξημένη συμμετοχή των πολιτών.

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ! ΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ & ΦΙΛΕΣ

postcard image1
 
Κάντε κλικ εδώ και στείλτε μια ηλεκτρονική κάρτα (e-card) σε φίλους και φίλες σας.

μαθετε τα νεα μας

Κάνετε εγγραφή για να λαμβάνετε νέα, ανακοινώσεις, προσκλήσεις σε δράσεις και χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα κομποστοποίησης.