Οι μαθητές της Δ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, συνέθεσαν το δικό τους τραγούδι για την κομποστοποίηση,

Δύο χρυσά βραβεία και ένα αργυρό απονεμήθηκαν στο Δήμο Βριλησσίων στο πλαίσιο των βραβείων ‘Best City Awards 2017’. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Η τελετή απονομής αποτελεί την κορύφωση των Best City Awards καθώς επιβραβεύονται οι καλύτερες πρακτικές που καθιστούν τις πόλεις ευφυείς και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους.

Με έναν Παραγωγικό  διάλογο και έντονο ενδιαφέρον έκλεισε η ημερίδα με θέμα «ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ» που διοργάνωσε ο Δήμος Βριλησσίων, σήμερα Τετάρτη 28/6, στο πλαίσιο της δράσης «ΦΥΣΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ» του Πιλοτικού Προγράμματος Κομποστοποίησης Διαλογή στην Πηγή που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και αφορά στην εγκατάσταση και αξιοποίηση του δικτύου καφέ κάδων χωριστής συλλογής των οικιακών οργανικών αποβλήτων.

Διαδραστικές παρουσίασεις για την ανακύκλωση των οργανικών αποβλήτων, τη διαδικασία και τα οφέλη της κομποστοποίησης διεξάγονται σε Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Βριλησσίων στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος κομποστοποίησης «Διαλογή στην Πηγή», που υλοποιεί ο Δήμος σε συνεργασία με τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την Περιφέρεια Αττικής.

Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για μείωση των εισερχομένων στο ΧΥΤΑ, ένα από τα μέτρα που πήραμε ήταν τα κλαδέματα να εισέρχονται από εδώ και στο εξής στο ΕΜΑΚ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού (κόμποστ) υψηλής ποιότητας.

Βελτίωση της εφαρμογής των κανόνων της ΕΕ σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων, τη φύση και τη βιοποικιλότητα, την ποιότητα του αέρα, την ποιότητα και τη διαχείριση των υδάτων.

Με την προμήθεια και την ένταξη στην παραγωγική διαδικασία, του σύγχρονου τεμαχιστή, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να τεμαχίζει 15 τόνους RDF ανά ώρα, η παραγωγή και η διάθεσή του νέου αυτού εναλλακτικού καυσίμου από το ΕΜΑΚ περνάει σε άλλη διάσταση.

ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 5% ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Νέα μείωση κατά 5% των δημοτικών τελών για τις οικίες για το έτος 2017 ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγησή - πρόταση της δημοτικής αρχής στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 21/11/2016. 

Πρωτοπορεί ο Δήμος Βριλησσίων: Έβαλε καφέ κάδους για οργανικά Απορρίμματα

Πρεμιέρα στους καφέ κάδους από το Δήμο Βριλησσίων. Νέοι κάδοι απορριμμάτων, με νέα χρώματα, μπήκαν ήδη στη ζωή μας.

Οι κάτοικοι της δυτικής συνοικίας του Δήμου Βριλησσίων υποδέχτηκαν τις τελευταίες ημέρες τους καφέ κάδους.

Περιβαλλοντικά και οικονομικά ωφέλιμη η διάθεση από τους Δήμους των πράσινων αποβλήτων (κλαδεμάτων) στο ΕΜΑΚ

Η ανάγκη διάθεσης των πράσινων αποβλήτων (κλαδεμάτων) των δήμων της Αττικής στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ), τονίζεται, με σχετική επιστολή προς όλους τους Δήμους της Αττικής, του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, περιφερειακού Συμβούλου, Αριστείδη Βρούστη.

Κατάθεση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΠΕΣΔΑ Αττικής

Με ευθύνη του ΕΔΣΝΑ - Φορέα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική - και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύνταξης του νέου ΠΕΣΔΑ Αττικής, κατατέθηκε στις 30 Ιουλίου προς έγκριση η ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για το ΠΕΣΔΑ Αττικής.

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ! ΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ & ΦΙΛΕΣ

postcard image1
 
Κάντε κλικ εδώ και στείλτε μια ηλεκτρονική κάρτα (e-card) σε φίλους και φίλες σας.

μαθετε τα νεα μας

Κάνετε εγγραφή για να λαμβάνετε νέα, ανακοινώσεις, προσκλήσεις σε δράσεις και χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα κομποστοποίησης.